Designprogram

Ruter miljøprofil

Sommerfuglen som symbol på et godt miljø.

Om hydrogenprosjektet

Bussene er en del av et større Europeisk samarbeid, CHIC, og er finansiert av Oslo kommune, Akershus Fylkeskommune, EU, Forskningsrådet og Transnova, i samarbeid med miljøstiftelsen Zero. Formålet med prosjektet er å videreutvikle bussene og fyllestasjoner for hydrogen, for å se om dette i fremtiden kan være et konkurransedyktig alternativ for kollektivtransporten i Europa.

Tydeligere tilstedeværelse

Miljøprofilen bestod i utgangspunktet av en enkel sommerfugl benyttet som et forsiktig signaturelement på Ruter sine hybridbusser. Sommerfugl er symbol for transformasjon, liv og håp. Vi forsterket symbolets tilstedeværelse ved å plassere det i varierende størrelse på hele bussens side. Sommerfuglene fikk tilført en gradering som gir den en mykere og vennlig fremtoning. Resultatet er dekorativt, lekent og annerledes. Som en sommerfugl i bevegelse!

For å sikre inn- og utsyn ble sommerfuglene digitalprintet på klar folie. Ved bruk av rastermønster (små prikker) beholdes inn- og utsyn for reisende.

Oppdragsgiver: Ruter

...

Nyeste prosjekter
Informasjonsdesign

Sinsen knutepunkt

Sinsenkrysset er et høytrafikkert og stort knutepunkt i form av biltrafikk, antall ulike kollektivtransportformer og geografisk spredning av holdeplassene, noe som gjør området både uoversiktlig og vanskelig å navigere i.

Designprogram

Havnepromenaden

Oslos sjøfront står foran en omfattende byutvikling med frigjøring av tidligere havnearealer og transportområder til nye formål.

Designprogram

Ruter miljøprofil

Sommerfuglen som symbol på et godt miljø.